Uitgelicht : alle hofjes van Zwolle (zijn die er dan ?)

Op 4 februari 2017 bestond het Vrouwenhuis 275 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren bracht de Stichting het Vrouwenhuis een boek uit over álle hofjes van liefdadigheid in Zwolle, gesticht door een particulier. Een onderwerp waarover nog niet veel gepubliceerd was maar wel enorm in de belangstelling staat. En dat waren er meer dan u op het eerste gezicht zou denken !

Aan historicus Jan ten Hove en kunsthistoricus en directrice Saskia Zwiers werd gevraagd een leesbaar en mooi geillustreerd boek te schrijven, op basis van nieuw archiefonderzoek. Over hofjes zoals het verdwenen Sint Laurensgasthuis uit 1444 (Sassenstraat), de Emmanuelshuizen (Praubstraat/Goudsteeg), gesticht in 1639, over het Vrouwenhuis, de Pruimersstichting en de Roelinkshuizen in het Kromme Jak (foto voorkant boek). Tot en met het Zwolse Knarrenhof toe !

Jan ten Hove en Saskia Zwiers, Hofjes in Zwolle. 700 jaar huisvesting voor ouderen, Zwolle [St. het Vrouwenhuis] 2017. ISBN 978 90 9029974 7. Vormgeving Frank de Wit. 144 pagina’s. 125 afbeeldingen. Met plattegrond van alle locaties.

Het boek is te koop in het Vrouwenhuis en kost 20 gulden. U ondersteunt daarmee de instandhouding van dit monument. Per post versturen binnen Nederland kost nog eens 5,95 euro extra. U kunt bestellen (en een afspraak maken) via tel. 038-4224823 of info@vrouwenhuiszwolle.nl. U kunt uw exemplaar ook laten signeren door de auteurs.

Geef een reactie