Uitgelicht : fotomozaïek ‘1000 vrouwen 1000 dromen’ (Internationale Vrouwendag Zwolle)

1000 vrouwen 1000 dromen Internationale Vrouwendag Zwolle Zwols Vrouwenplatform  Aleida Greve fotoproject

Rond Internationale Vrouwendag (vr. 8 maart 2024) wordt aan 1000 Zwolse vrouwen gevraagd om hun droom en hun fotoportret. Tezamen zullen deze kleine portretjes het (zelf)portret vormen van een jonge vrouw die later een grote droom koestert en realiseert : Aleida Greve (1670-1742). Na haar dood wordt haar grote huis aan de Melkmarkt/Voorstraat een tehuis voor bejaarde, alleenstaande vrouwen.

Op diverse locaties in Zwolle gaan 10 fotografes i.s.m. het Zwols Vrouwenplatform aan de slag om elk 100 vrouwen te fotograferen. Aan Zwolse bezoeksters van het Vrouwenhuis en aan vrouwen die op 8 maart tussen 11 en 13 uur naar de markt gaan wordt hun portret en hun droom gevraagd. Dat is vóór het Vrouwenhuis, Melkmarkt 53. ’s Avonds in De Stadkamer, waar het Zwols Vrouwenplatform Internationale Vrouwendag viert, kan dat ook. Of in je eigen wijkcentrum of vrouwenclub. Doe je ook mee ?

1000vrouwen1000dromen Aleida Greve zelfportret Vrouwenhuis Zwolle kijk !

Het fotomozaïek wordt rond mei 2024 aangeboden aan het Vrouwenhuis en gaat later op toernee door de hele stad.