Uitgelicht : de restauratie (update februari 2021)

De restauratie is in volle gang. Een deel van de gevels is al ontdaan van het stucwerk. Enkele kappen, zoals die van het hoge pand aan de Melkmarkt of de voormalige woning van de directrice aan de Voorstraat, zijn inmiddels gerestaureerd.

Ook bij regen en sneeuw wordt hard gewerkt maar dan binnen.

Exact om 12.00 uur (wintertijd 13.00 uur) komt de zon achter de Peperbus tevoorschijn

Er worden veel ontdekkingen gedaan die een nieuw licht werpen op de bouwgeschiedenis van het huis. Ramen uit de 17de eeuw komen tevoorschijn. In het puin onder de vloeren worden 15de eeuwse dakpannen gevonden, zgn. nonnen en paters. Vloeren gaan open en laten nog veel oudere plafonds zien dan diegenen die nu in het zicht zijn. Of met wat moeite kunnen dankzij de camera 100 jaar oude behangetjes in bewoonsterskamers, verscholen achter het huidige behang, worden gefotografeerd.
Sommige vondsten zijn te zien op Instagram (@vrouwenhuiszwolle).

Maar er komen ook nieuwe vragen bij. Wat ligt er onder de tuinbak op de binnenplaats ? Een beerput ? Een waterkelder ? Waarom zitten op deze plek zulke moderne stenen ?

Een oud pand restaureren (dat bestaat uit meerdere panden uit verschillende eeuwen) is een groot avontuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.