Hofje van Aleida Greve (1670-1742)

Museum het Vrouwenhuis Zwolle

Het Vrouwenhuis is een particulier museum in het hart van de hoofdstad van Overijssel, knus gelegen onder de Peperbus. Stichteres Aleida Greve (1670-1742) bepaalde in haar testament dat haar woning aan de Grote Aa (Melkmarkt) na haar overlijden in 1742 geschikt werd gemaakt voor de huisvesting van bejaarde vrouwen. De begane grond van het Vrouwenhuis is sinds 1987 een museum dat op afspraak open is voor publiek. Je loopt er door bijzondere interieurs uit drie eeuwen, van 1680 tot 1980, van rijk tot eenvoudig.

Het museum biedt verschillende rondleidingen aan voor zowel kleine als grote groepen. Daarnaast ben je hier voor lezingen over verschillende onderwerpen uit de geschiedenis van het Vrouwenhuis aan het goede adres. Een leuk uitstapje voor jong en oud, man en vrouw.

Nieuwsgierig naar dit bijzondere (Oude) Vrouwenhuis? Lees rustig over de rondleidingen & lezingen en bel of mail om een afspraak te maken.

Wil je meer van het prachtige Zwolle zien? Wij werken veel samen met ErUit en het Zwolse Balletjeshuis / TIP (www.zwollemetgids.nl).

Vriendinnen en vrienden van het Vrouwenhuis steunen het huis met een bijdrage van minimaal 25 euro per jaar. Eens per jaar ontvangt u dan een nieuwsbrief over de nieuwste ontwikkelingen in het huis. Zij kunnen ook elk jaar gratis met twee personen naar een activiteit in het huis. Vriendin worden ? Neem contact op via de mail of tel. 038-4224823.