Groepsrondleidingen

Vanaf 10 augustus 2020 tot najaar 2022 is het Vrouwenhuis wegens restauratie. Kunt u niet zo lang wachten, lees dan alvast ‘Het Vrouwenhuis te Zwolle’, te koop in de museumwinkel voor 10 euro. Nog meer lezen over hofjes in Zwolle ? Dan is ook het boek ‘Hofjes in Zwolle. 700 jaar huisvesting voor ouderen’ hier verkrijgbaar (zie Uitgelicht)¬†

Wilt u een rondleiding boeken, neem dan contact met ons op via deze pagina.

1. Rondleiding 

Een gevarieerde rondleiding in het Vrouwenhuis door interieurs uit verschillende tijden, van 1680 tot 1980. Tijdens de rondleiding krijg je uitleg over stichteres Aleida Greve en haar schilderclubje, de oude vrouwen die het huis bewoonden en de geschiedenis van stichting en pand van de afgelopen 350 jaar. Duur: ca. 45 minuten.


2. Kinder- en grootmoederrondleiding: hoe woonde de moeder van oma vroeger ?

Een rondleiding over het leven van de bewoonsters van 50 jaar geleden door een deel van het Vrouwenhuis en de binnenplaats. Met in kamer 2 het opklapbed en de koffiemolen, kleren met de hand wassen in het washok, buiten naar de plee, kolen halen in het kolenhok en verjaardag vieren in de regentenkamer. Leuk om samen met oma te doen die de rondleidster met haar eigen verhalen mag aanvullen. Duur : ca. 45 minuten. (ook leuk voor volwassenen!)